Verslag Maximiliansweg

« « Vorige dag ===== 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ===== Volgende dag » »

5. Woensdag 26-09-07


IMG_0973.jpg IMG_0974.jpg IMG_0975.jpg IMG_0977.jpg
IMG_0980.jpg IMG_0981.jpg

De dennen druppen de volgende ochtend nog even hard en inderdaad blijkt het nog steeds te regenen. Asfalt gaat over in steenslag en later in een pad dat vrij steil bij de berg omhoog klimt. Maar het klimmen gaat me een stuk gemakkelijker af dan twee dagen geleden. Misschien raak ik gewend aan de inspanning en het helpt ook dat het een stuk minder warm is. Het wordt nog mooier want als ik langzaam door klim beginnnen zich steeds meer witte vlokjes tussen de regendruppen te mengen, tot mijn verbazing gaat de regen over in sneeuw. Hallooh, het is nog maar september! Al snel krijgt het landschap een kerstachtig aanzien. Het pad gaat vlakker lopen en ik kom aan bij de Tiefenbacher Eck. Hier staat een panoramabord waarop je kunt aflezen wat je allemaal kunt zien bij dit uitzichtspunt. Helaas is van enig uitzicht nu geen sprake en het bord bedekt met een laag sneeuw.
De route daalt even af en gaat dan weer omhoog, over een moerasje en verder over steile grashellingen naar de top van deze bult, de Spieser op 1651 m. Het pad leidt vlak langs peilloos diepe afgronden, nouja dieper in elk geval dan dat ik door mist en sneeuw kan zien. Het zorgt er in elk geval voor dat ik erg voorzichtig verder ga, vooral als het pad zo steil wordt dat ik op handen en voeten bij de rotsen op moet klimmen. Maar na deze klauterpartij ben ik op de top, aangegeven door het grote kruis. Het modderpaadje naar beneden is glibberig dus weer erg voorzichtig want het afstapje is hier nogal groot. Over een rotsiger paadje steeds verder naar beneden waar de sneeuw weer langzaam overgaat in lichte regen. Daarna weer gras/modderpad maar omdat het hier niet meer gevaarlijk is ben ik minder voorzichtig. Ik glibber soms alle kanten op wat de nodige spectaculaire (of komische) danspasjes 'Dancing on Mud'-stijl oplevert om maar overeind te blijven. Ik wordt er in elk geval niet schoner van, zeker als ik ook nog een paar keer tot boven de enkels in de modder wegzak.
Via een skihelling en daarna verharde weg kom ik aan in het dorpje Unterjoch. Ik maak even gebruik van een schuilhutje om een trui aan te trekken. Bij het klimmen was een shirt plus jas meer dan warm genoeg, ook in de sneeuw, maar nu de inspanning kleiner is en met al de nattigheid heb ik moeite het warm te houden. Via een klein ommetje door Oostenrijk gaat het door het Vilsdal. Het dal is eerst nog wel mooi, 'wildromantisch' is de beste omschrijving. Als het dal echter langzaam breder wordt wordt het wat saai en beginnen de kilometers zwaar te wegen en de voeten zeer te doen. Ik besluit door te lopen naar Phronten en daar een hotel ofzo op te zoeken. Na twee dagen bijna aan een stuk door regen ben ik toe aan een plek waar ikzelf en mijn spul wat kan opdrogen. Na een omzwerving door het dorp kom ik via de VVV bij pension Vilstal terecht. Hier een warme douche waarbij ik meteen de meeste drek van mijn broek en schoenen spoel, daarna bijna de complete inhoud van de rugzak te drogen gehangen op en rond de verwarming. Kennelijk is de rugzakhoes verre van waterdicht meer. De tent krijgt een plekje in de badkamer (om te drogen uiteraard) waardoor de badkamervloer bedekt raakt met een laag dennenaalden. Eten en een vaas bier.
De weerberichten geven weinig hoop, pas vanaf zaterdag wordt het mogelijk beter. Het meer dan zware klimwerk en de regen die maar door blijft gaan geven weinig motivatie om door te gaan.
Toen ik eerder eens op het punt stond op te geven vanwege het weer (in de Hunsrück) en toch besloot door te gaan knapte het weer ook meteen op. Daar ga ik nu ook maar vanuit. Niet dat ik bijgelovig ben ofzo hoor.

SMS:

Datum: 26-09-07, 18:58
Bericht: pension in Phronten. Te lui om naar buiten te lopen voor Gps fix. Regen en sneeuw.

« « Vorige dag ===== 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ===== Volgende dag » »

-->